Suus Kijkt Suus Leeft

Suus Keek: 2020

In 2020 las ik meer dan ooit, waardoor ik juist minder keek dan ooit. Hierbij toch wat films en series die ik in 2020 gekeken heb en aan jullie wil aanraden!

Films

Jojo Rabbit

Over een jongetje dat tijdens de tweede wereldoorlog Hitler als denkbeeldige vriend heeft. Grappig, maar ook enorm ontroerend en een écht goed verhaal.

Soul

Deze nieuwe Disney-Pixar film is alles behalve een kinderfilm. Het gaat over een man die nét als hij denkt eindelijk iets te bereiken in zijn leven sterft. Hij doet er dan alles aan om toch nog terug te kunnen keren naar aarde. Heel mooi geanimeerd en erg origineel.

Series

The Queen’s Gambit

Ook ik ben gevallen voor het meesterwerk dat The Queen’s Gambit heet. Dit verhaal over een fictieve schaakkampioene is briljant, inspirerend en hartverscheurend. Ontzettend goed geacteerd en enorm uniek.

Killing Eve (Seizoen 1)

Nadat deze serie al meerdere malen door een vriendin werd aangeraden ben ik deze eindelijk eens gaan kijken. Wat is dit een meesterlijke serie. Hij volgt een huurmoordenaar en een detective die enorm aan elkaar gewend zijn. Wederom briljant acteerwerk met geweldige personages. Seizoen twee ben ik nog niet aan toe gekomen, maar ik kan niet wachten!

Sex Education (Seizoen 2)

Otis zijn moeder is sekstherapeut. Lekker ongemakkelijk voor een tiener. Maar daardoor heeft hij wel een en ander opgestoken, dus start hij een bedrijfje waarmee hij zijn klasgenoten van seksadvies voorziet. Ontzettend grappig, soms wat onrealistisch maar toch ook herkenbaar.

Fleabag (Seizoen 1 en 2)

Deze korte komedieserie volgt een jonge Londense vrouw die een poging doet haar leven weer op te pakken na een grote tragedie. Een heel bijzonder gemaakte serie, die voortdurend de vierde wand doorbreekt. Grappig, maar wel zwartgallig.

The End of the F***ing World (Seizoen 2)

Seizoen 1 van deze serie was al bizar, maar seizoen 2 neemt dit nog wat verder. Twee redelijk moordlustige, gestoorde, jongeren zijn op de vlucht en ontmoeten een nog gestoordere vrouw. Absurdistisch, donker, maar ook grappig.

Modern family (Seizoen 6 t/m 9)

Natuurlijk kende ik Modern Family al lang, en heb ik de eerste seizoenen ook al lang geleden gezien. Maar eind 2020 zijn mijn vriend en ik begonnen met de laatste seizoenen en ik moet zeggen - het blijft grappig. Alle personages zijn leuk en het is super herkenbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest