Suus Leest

Suus Las: 50 - 54

Yes, ik heb weer vijf boeken waar ik wat over te zeggen heb! Van ontzettend vergeetbaar tot nieuwe favoriet!

Rustig aan, tijger - Joost de vries

Moderne fictie |
2020 |
Das Mag |
220 pagina’s |
E-boek |

{ Kopen }

“De hoofdpersonen van Rustig aan, tijger rijzen op en vliegen de wereld in. Ze wagen zich aan hypotheken, huwelijken en onhandige affaires, ze richten reclamebureaus op, schrijven bestsellers, gaan in therapie, ontdekken dat ze in dienst zijn van totalitaire sjeiks en beginnen per ongeluk populistische bewegingen. Kortom, dingen die ons allemaal kunnen overkomen.”

Ik las dit boek twee maanden geleden en moest de samenvatting kopiëren omdat ik geen enkel idee had waar het boek ook alweer over ging… Prima leeservaring, dat weet ik nog, maar verder duidelijk weinig memorabel…

Lumberjanes vol. 1 - Noelle Stevenson

Graphic novel |
2015 |
BOOM! Box |
128 pagina’s |
E-boek |

{ Kopen }

Deze graphic novel gaat over een groepje kinderen dat op kamp gaat en daar allerlei bovennatuurlijke fenomenen tegenkomt. Leuk, vermakelijk, maar niet bijzonder spannend.

I’m Thinking of Ending Things - Iain Reid

Thriller |
2016 |
Gallery/Scout Press |
241 pagina’s |
Paperback |

{ Kopen Nederlands }
{ Kopen Engels }

Een jonge man en zijn vriendin zijn op weg naar zijn ouders, die in een afgelegen boerderij wonen. Hoe langer de reis duurt, hoe vreemder alles wordt. Is hij wel te vertrouwen? Is zij wel veilig bij hem?

Het boek begint spannend, wordt steeds enger eindigt bizar. Hoewel ik weinig thrillers lees en ik dit misschien niet goed kan beoordelen, vond ik het een origineel verhaal met unieke personages.

I’m Thinking of Ending Things is een bijzonder gestructureerde roman - een typisch boek dat je nog een keer wilt lezen wanneer je hem uit hebt. Ik ben ook erg benieuwd naar de Netflix-film die op dit boek gebaseerd is, hoewel ik erg uiteenlopende reacties heb gezien!

Glass Town - Isabel Greenberg

Graphic Novel |
2020 |
Abrams ComicArts |
224 pagina’s |
Hardcover |

{ Kopen }

Nadat hun oudste zussen sterven, verzinnen de overige Brontë-kinderen een fantasiewereld die ze Glass Town noemen. Daar hebben ze zelf de touwtjes in handen en gebeurt dus niets wat ze niet zelf bedenken.

Deze graphic novel over het leven van de familie Brontë is magisch, ontroerend en prachtig geïllustreerd. Ben je geen fan van de Brontës of Greenberg, is deze misschien niet helemaal voor jou, maar dan raad ik je aan één van Greenbergs andere boeken op te pakken!

De opwindvogelkronieken - Haruki Murakami

Magisch realisme |
1994 |
Atlas Contact |
896 pagina’s |
Paperback |

{ Kopen }

Het leven van Toru Okada staat even helemaal op zijn kop: hij verliest zijn baan, zijn kat verdwijnt en zijn vrouw komt niet meer thuis. Hij gaat op zoek naar zijn vrouw en zijn kat, en komt onderweg interessante mensen tegen: een enigszins vreemde tiener, twee eigenaardige zussen, een onbetrouwbare politicus en een getraumatiseerde soldaat.

Alleen de omschrijving al laat zien dat dit een typische Murakami is. Het verhaal is bizar en magisch en de personages zijn vreemd en interessant. Deze hoort voor mij zeker tot één van mijn favorieten, het transporteerde me volledig in de wereld van het boek - puur escapisme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest