Suus Leest

Suus Las: 55 - 59

Eén grote teleurstelling, drie middelmatige boeken en één nieuwe favoriete schrijver. Benieuwd welke boeken ik gelezen heb? Kijk dan snel verder!

De Hotelgids - Loes Wijnhoven

Moderne fictie |
2021 |
Das Mag |
256 pagina’s |
E-boek |

{ Kopen }

Over een vrouw die het idee van het schrijven van een hotelgids jat van haar ex, en dan West-Europa doorreist op een miniem budget en met weinig bagage.

Das Mag is ontzettend goed met PR, waardoor ik zó erg uitkeek naar deze roman, die behalve heel grappig ook super goed geschreven zou moeten zijn. Helaas vond ik beide niet het geval, en vond ik de hoofdpersoon zó vreselijk dat ik haar ook helemaal niets gunde en het boek het liefst uit het raam had willen gooien. Omdat het wel nog goed begon, krijgt het van mij 1,5 sterren.

Strovuur - Gerwin van der Werf

Moderne fictie |
2020 |
Atlas Contact |
246 pagina’s |
Luisterboek |

{ Kopen }

Op een dag besluiten de zeventienjarige Fay en haar neef Elvin spontaan naar Parijs te rijden. Dit gaat allemaal niet super soepel - Elvin heeft een ontzettend kort lontje, Fay zit er even helemaal doorheen. Strovuur bespreekt alle thema’s waar de doorsnee 17-jarige over zou willen lezen. Een echte aanrader dus voor mensen rond die leeftijd (maar ik voelde bij het lezen duidelijk dat ik niet de doelgroep was).

Bewaar de zomer - Alma Mathijsen

Non-fictie |
2020 |
De bezige bij |
192 pagina’s |
E-boek |

{ Kopen }

In Bewaar de zomer schrijft Alma Mathijsen ontzettend mooi over verdriet en rauw maar ook over herinneringen. Het is bovendien een roman over volwassen worden, taal en liefde. Zo klein, zo kwetsbaar. Zeker een schrijfster waarvan ik (snel) meer wil lezen!

De ochtend valt - Manon Uphoff

Moderne fictie |
2021 |
De bezige bij |
61 pagina’s |
E-boek |

{ Kopen }

Michaels ouders maken wel vaker ruzie, maar deze keer loopt het echt uit de hand. Hij is de enige getuige, en zijn vader zegt dat het anders ging dan hij denkt.

Maar net als het leven van de hoofdpersoon, ontspoort ook het boek, waardoor het op een gegeven moment amper nog te volgen was. Het is ontzettend fragmentarisch, en bij een boek van krap 60 pagina’s, zorgde dit voor chaos. Misschien eentje om te herlezen!

Miracle Creek - Angie Kim

Moderne fictie |
2019 |
Sarah Crichton Books |
355 pagina’s |
Paperback |

{ Kopen (Engels) }

Als bij een familiebedrijf een explosie plaatsvindt waarbij meerdere doden en gewonden vallen, komt het dorpje Miracle Creek onder druk te staan. Het was geen ongeluk, dat weten ze, maar wat is er wel gebeurd? Wie heeft de tank laten exploderen?

Wat sterk is aan dit rechtbankdrama, is dat je constant verder wil lezen. Ook al heb je op een gegeven moment wel door wat er gebeurd is, lees je aandachtig door. Toch vond ik dat het makkelijk een stukje korter had kunnen zijn, en was ik op een gegeven moment wel klaar met alle afleidingen en plottwisten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest