Suus Leest

Suus Las 2021: 115-119

Op het einde van het jaar las ik vooral veel sciencefiction én luisterde ik naar de meeste boeken. Benieuwd welke boeken ik nog gelezen heb, kijk dan snel verder!

7b - Aafke Romeijn

Scifi |
2021 |
De Arbeiderspers |
240 pagina’s |
Paperback |

{ Kopen }

Groningen, 2040. Een wereldwijde grondstoffenoorlog en een infiltrant van de Europese geheime dienst die een mol probeert te ontdekken.

7b boorduurt voort op het verhaal dat Romeijn in Concept M gecreëerd heeft. Toch is het niet nodig om deze eerst te lezen, maar heb je het eerdere boek al gelezen, is dit vervolg zeker ook aan te raden. Zoals ik al zei - ook zonder de voorkennis uit Concept M is 7b te begrijpen én de moeite waard. Een spannend inheems scifi-verhaal.


Taste: My Life Through Food - Stanley Tucci

Memoires |
2021 |
Gallery Books |
291 pagina’s |
Luisterboek |

Stanley Tucci is een acteur, maar hij blijkt ook een groot liefhebber van eten. In Taste vertelt Tucci hierover - over hoe zijn leven wordt beïnvloed door zijn Italiaanse roots en zijn liefde voor goed eten. Een mooi en onverwacht intiem verhaal, dat je ook echt als luisterboek (door Tucci zelf voorgelezen) moet lezen.


Het leven van een Loser - Jeff Kinney

Moderne fictie |
Jeugdboek |
2007 |
De Fontein |
224 pagina’s |
E-boek |

{ Kopen }

Bram vindt het leven op school vreselijk. Als hij een dagboek van zijn moeder krijgt, besluit hij alles wat hij meemaakt in de brugklas op te schrijven.

In bijna elke klas leest wel één leerling Het leven van een Loser dus dat spoorde mij aan om dit populaire boek ook maar eens te lezen. Maar wat viel deze tegen zeg. Het is overduidelijk een boek voor kinderen, maar hoewel de setting een middelbare school is, is het niveau voor maximaal groep zes. Deze discrepantie zorgt ervoor dat je voor je gevoel leest over 9-jarigen, maar het verhaal daar niet bij past.


Winter - Marissa Meyer

Scifi |
Jeugdboek |
2018 |
Blossom Books |
844 pagina’s |
Luisterboek |

{ Kopen (NL) }
{ Kopen (EN) }

Winter is het laatste deel in The Lunar Chronicles - een science-fictionserie over een wereld waarin mensen, cyborgs en androïden onder elkaar leven. Maar er is een intergalactische oorlog gaande en er moet hard gewerkt worden om de wereld te redden.

In elk boek staat een ander personage centraal - elke keer wordt een ander sprookje herteld: Assepoester, Roodkapje, Rapunzel en in deze laatste Sneeuwwitje.

Het is lang geleden dat ik een serie helemaal heb afgelezen, dus dat zou al genoeg moeten zeggen. Dit zijn stuk voor stuk vermakelijke, spannende verhalen, die zeker de moeite waard zijn als je houdt van science-fiction of van sprookjes!


A Psalm for the Wild-Built - Becky Chambers

Scifi |
2021 |
tor.com |
160 pagina’s |
Luisterboek |

{ Kopen (EN) }

Toen robots zelfbewustzijn kregen, besloten ze weg te gaan, ver van de mensen, om daar hun eigen samenleving op te richten. Inmiddels is het eeuwen later, en zijn robots niet meer dan een legende. Totdat er een terugkeert en de vraag probeert te beantwoorden: wat hebben mensen nodig.

A Psalm for the Wild-Built is een mooi filosofisch werk in een sciencefictionjasje. Hoewel het nog geen 200 bladzijden telt, vertelt het zo veel, en stelt het tientallen vragen die je tot lang na het lezen bezighouden.

Geen hevige sciencefiction, dus ideaal voor mensen die wel van wat diepere boeken houden, maar nog niet per se bekend zijn met het genre.


Facebook Twitter Pinterest Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest