Blog

Blog: 12 in 48 leesmarathon

Vrijdag 2 september

Om 8 uur vrijdagavond begon de ‘12 in 48 leesmarathon‘, waarbij je doel is om in één weekend 12 uur te lezen. Daar wilde ik graag eens een keer aan meedoen en dit weekend is dat eindelijk gelukt!

Zaterdag 3 september

Ik kon helaas niet op vrijdagavond al beginnen met lezen, omdat ik een feestje had. Dat betekende dat ik zaterdagochtend pas kon starten. Ik was best vroeg op (voor een ochtend na een feestje), dus begon om 08:39 vol frisse moed met lezen!

Maar na een uurtje begonnen mijn ogen al moe te worden… dus deed ik maar even een dutje…

Na het dutje had ik wel weer genoeg energie en kon ik twee uur doorlezen, wat betekende dat ik Crying in H Mart uit had. Ik wil in een later bericht nog uitgebreid vertellen wat ik van dit boek (en de andere boeken van dit weekend) vond, maar ik kan wel al verklappen dat ik het 4.75 sterren gegeven heb!

Daarna ging ik door in Het tegenovergestelde van een mens. Ook bij dit boek heb ik even pauze genomen voor een tweede dutje (ja, ik had die nacht duidelijk niet genoeg geslapen…). Maar daarna ging ik meteen weer door, waardoor ik hem om half vijf uit had. Ik had verwacht dat dit één van mijn nieuwe favoriete boeken zou worden, maar dat valt helaas tegen - 3.25 sterren.

Omdat ik nog erg weinig verantwoordelijke dingen gedaan had, ben ik toen maar eens overgestapt op mijn luisterboek, zodat ik effectief kon zijn voor de leesmarathon én voor het huishouden. Tijd dus voor een stukje non-fictie met Dostojevski en de liefde.

En toen… ben ik gestopt met alles updaten op Instagram… (bovenstaande foto’s waren updates van mijn stories). Ik was zelfs gestopt met lezen voor de dag, want ik had wéér een feestje… Maar na 6,5 uur lezen zat ik nét over de helft, dus ik had er vertrouwen in dat het me wel ging lukken zondag!

Zondag 4 september

Vanochtend stond ik iets later op, dus ik begon rond 10 uur met lezen. Ik koos voor Kitchen, een boek waar ik al heel lang ontzettend naar uitkeek. Gelukkig stelde deze niet teleur! Ik heb deze novelle in één ruk uitgelezen en geef hem 4.25 sterren.

En toen moest er was gestreken worden. Normaalgesproken zou ik dat onder het genot van een luisterboek doen, maar om toch ook nog wat gezellig en sociaal te doen met vriendlief, hebben we een paar afleveringen van Friends gekeken. Ik was er namelijk nog steeds van overtuigd dat ik het mákkelijk zou halen voor 8 uur.

Toen ik daarna om 14:40 lekker in het zonnetje verder ging lezen, zag ik dat het toch allemaal wat spannender zou worden. Ik moest nog meer dan vier uur! Maar ik besloot gewoon lekker te gaan genieten van mijn boek en als ik die uit had, keek ik wel weer verder. The Buddha in the Attic was na een paar uurtjes ook weer uit (nog eentje die 4.25 sterren krijgt), dus qua boeken uitlezen was ik goed op weg. Ik besloot weer even wat in het huishouden te gaan doen, dus zette mijn luisterboek weer op.

De laatste loodjes

Toen ik daar klaar mee was, had ik 11 uur en 40 minuten gelezen, en was het tien over zeven. Om de laatste dag van de zomervakantie te vieren, hadden we eten besteld, en dat zou om half acht komen. Ik had dus precies genoeg tijd om de twaalf uur te halen vóór het avondeten. Maar helaas, ik twijfelde over welk boek ik zou gaan lezen én ik had er eigenlijk niet zo heel veel zin in. Toch heb ik nog even een paar gedichten van Rilke gelezen. Maar toen om klokslag half acht de bel ging, moest ik nog 6 minuten lezen…

Na het eten was het 4 minuten voor 8, dus ik wist dat ik het niet meer ging halen. Maar eerlijk gezegd vond ik niet zo erg en besloot ik gewoon mijn laatste zes minuten te lezen en dan maar ietsje later klaar te zijn. Om 2 minuten over 8 kon ik zeggen dat ik de 12 in 48 leesmarathon met succes had afgesloten!

Conclusie

Deze leesmarathon kwam qua timing perfect uit voor mij - het laatste weekend van de zomervakantie. Zo kon ik nog even een paar boeken erdoorheen jagen voordat het drukke leven weer begon!

Facebook Twitter Pinterest Linkedin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *