Suus Leest

Suus Leest: 6 januari 2023

Vaak lees ik drie verschillende boeken tegelijkertijd: één luisterboek, één fysiek boek en één e-boek. Maar deze week is dat enigszins uit de hand gelopen en ben ik in vijf boeken bezig. Vandaag ga ik jullie vertellen welke en wat ik ervan vind!


The Housekeeper and the Professor

40%
Moderne fictie
E-boek via Scribd
2003
Vertaald uit het Japans door Stephen Snyder

Een briljante wiskundeprofessor heeft sinds een ongeluk maar een geheugen van 80 minuten. Hij ontmoet zijn huishoudster en haar zoon elke ochtend opnieuw.
Een verhaal over vriendschap, leven in het nu en passie. Heel fijn en rustgevend, terwijl het je ook aan het denken zet met wiskundige problemen. Ik denk eerlijk gezegd niet dat er nog super veel zal gaan gebeuren, maar dat is juist de kracht van dit verhaal.


The name of the Wind - Patrick Rothfuss

31%
Fantasy
Luisterboek via Scribd
2007

Kvote vertelt hoe hij de grootste tovenaar van zijn tijd is geworden. Hij begint als jonge zoon van verhalenvertellers, maar wordt wanneer hij wees wordt de criminaliteit in gedwongen. Verder dan dat ben ik op dit moment nog niet, maar ik vermoed dus dat hij een grote tovenaar gaat worden. Heel leuk en interessant om naar te luisteren, en voor fantasy ook aardig goed te volgen op het gebied van namen. Hij stond al jaren op mijn lijstje, maar met 662 bladzijden vond ik hem toch aardig intimiderend.


Het verbrande kind - Stig Dagerman

15%
Moderne klassieker
Paperback
Vertaald uit het Zweeds door J. Bernlef
Origineel verschenen in 1948, deze vertaling in 2022

Het verbrande kind start met een begrafenis: Bengts moeder is onverwachts overleden. We leren de verschillende gasten kennen, en ik vermoed dat deze nog een rol gaan spelen in het verdere verhaal. Tot nu toe mooi maar verdrietig. Niet een boek dat ik dagelijks oppak, waardoor ik dus ook nog niet zo ver ben. Nu denk ik dat ik voorbij de begrafenis ben, dus ik vermoed dat als ik nu weer verder ga lezen, ik er als een trein doorheen kan gaan.


Vincent - Barbara Stok

11%
Non-fictie

E-boek via Scribd
2012

De reden dat ik deze biografie over Van Gogh ging lezen terwijl ik nog verschillende andere boeken ‘on the go’ had, was omdat ik moest wachten en geen boek bij me had. Gelukkig vind ik het fijn om op mijn telefoon graphic novels te lezen en stond deze nog op mijn lijstje!
Tot nu toe is deze nog niet super enerverend of innovatief te noemen, maar ik kijk er wel naar uit om meer over het leven van Vincent van Gogh te weten te komen!


Liefde, als dat het is - Marijke Schermer

50%
Moderne fictie
Hardcover
2019

Gisteren ben ik ook maar begonnen in Liefde, als dat het is, een boek dat ik ongeveer twee jaar geleden ook al las voor mijn leeslijst tijdens mijn opleiding. Nu lees ik hem, omdat we hem gaan bespreken bij mijn leesclub. Liefde, als dat het is vertelt het verhaal over een verbroken relatie, over affaires en over wat een scheiding met een gezin doet. De eerste keer dat ik hem las was ik vooral onder de indruk, omdat er eindelijk een boek van een vrouw voorbij kwam op de lijst. Nu vind ik het vooral op experimenteel gebied heel goed - er is geen vaste vertelinstantie en de chronologie van het verhaal is ook aardig vloeibaar. Desondanks is het boek goed te volgen en dat laat Schermers schrijfkunsten zien.

Welk boek ligt op dit moment op jouw nachtkastje?

Facebook Twitter Pinterest Linkedin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *